hforum.dk

Bliv inspireret til dit næste køb. Bliv opdateret fra forskellige firmaer

Få hjælp til årsregnskabet med en revisor

Der er en del papirarbejde forbundet med det at have en virksomhed, uanset type og størrelse. Hvert år ved årets afslutning skal virksomhedens regnskaber ses efter i sømmene – og hvis man vil undgå ubehagelige overraskelser fra Skat i form af økonomiske smæk eller de såkaldte torskegilder (som er det populære ord for Skats audits), er det en rigtig god idé at få en professionel revisor til at forestå en slags ”service eftersyn” af virksomhedens finanser og aktiviteter.

Uanset om du selv afstemmer regnskabet og sørger for, at bogføringen foregår efter bogen (så at sige), eller om en bogholder klarer paragrafferne for dig, skal regnskabet følge særlige regler for opstilling. Revisoren vil herefter give regnskabet en såkaldt revisor påtegning, og på baggrund af det godkendte regnskab udarbejde det, der kaldes en årsrapport.

Årsrapporten giver såvel Skat som eksterne interessenter så som aktionærer eller andelshavere indsigt i virksomheden økonomiske aktiviteter og finansielle drift hen over det forgangne år. Med et revisor påtegnet regnskab og en solid årsrapport kan du sove trygt om natten – og samtidig vide, præcis hvordan din virksomheds økonomiske situation ser ud.

Få en bogholder til at forestå klargøring af dit regnskab

Hvis du vil være helt sikker på, at dit årsregnskab står snorlige – og dermed spare på den tid, revisoren skal bruge på sin årsrapport – kan du med fordel alliere dig med en dygtig bogholder, som kan forestå din løbende bogføring og andre økonomiske administrative funktioner i din virksomhed.

Du behøver ikke at fast ansætte din bogholder, hvis din virksomhed ikke har størrelsen dertil. En bogholder, som du hyrer ind på freelance timebasis, kan sagtens både lave bogføring og sørge for, at regnskabet er afstemt og korrekt opstillet forud for revisorens besøg.

Du kan finde både bogholdere og revisorer, som opererer på freelance basis, på https://lokalerevisorer.dk