hforum.dk

Bliv inspireret til dit næste køb. Bliv opdateret fra forskellige firmaer

Har jeg en depression?

Nogen gange kan man – forståeligt nok – komme i tvivl om hvorvidt man lider af en egentlig depression, eller ”bare” er trist og nedtrykt. Grænsen er da også i mange tilfælde flydende. Nedtrykthed og sorg kan godt udvikle sig til en behandlings krævende depression, hvis den får lov at pågå over længere tid. Derved risikerer ”ked af det” heden nemlig at blive en integreret del af ens personlighed og individuelle udtryk, og så er der ikke langt til depressionen.

En depression er kendetegnet ved længerevarende nedtrykthed, som kan grænse til det invaliderende. Mange mennesker, som lider af depression, oplever apatiske tilstande, hvor de simpelt hen er ude af stand til at komme ud af sengen.

Andre får tendens til labilitet, det vil sige gråd anfald ved den mindste – eller ingen – anledning. Og så er der dem, som oplever en helt forfærdelig følelsesmæssig lammelse, som sætter dem ude af stand til at mærke hverken sorg, glæde, eller andre følelser på det emotionelle spektrum.

Få den rette behandling for depression

Depression er ofte ledsaget af forstyrrelser og svingninger i det normale appetit mønster, og man kan som depressions ramt opleve mangel på appetit eller tendens til overspisning. Samtidig forstyrrer depression også ofte søvnmønsteret, men igen på forskellige måder fra patient til patient.

Nogle oplever at sove mange flere timer i døgnet end de plejer, mens andre ligger og vrider og vender sig. Under alle omstændigheder kan depression være voldsomt hæmmende for de daglige udfoldelser. Og derfor bør du, såfremt du oplever symptomer på depression, opsøge professionel behandling herfor – eventuelt hos en dygtig psykoterapeut.

Har du brug for hjælp til behandling af depression i Randers, kan du med fordel kontakte psykoterapeut Lars Roed Andersen, som gennem mange år har arbejdet med depressions ramte patienter. Læs mere på larsroedandersen-psykoterapi.dk