hforum.dk

Bliv inspireret til dit næste køb. Bliv opdateret fra forskellige firmaer

Hvordan arbejder en skrædder?

Ikke alle skræddere arbejder ens, og det er også det spændende ved dette noget mere personlige håndværk og servicefag: for ikke to skræddere ligner hinanden og opfører sig på samme måde.

Det er jo en radikal anderledes måde at bestille en vare på, som i vores moderne tid kan virke lidt anonym, fordi man bare kan bestille en vare over nettet, få den leveret, eventuelt sende den retur og få en bedre egnet. Man kommer aldrig i direkte kontakt med afsenderen som modtager på den anden side.

En skrædder er faktisk nødt til at komme i direkte kontakt med dig, meget tæt endda, og hvis der opstår et godt, gensidigt forhold hinanden imellem, så kan det jo tænkes, at det bliver din personlige skrædder, som du besøger hver gang, du vil have skræddersyet noget tøj.

Det lyder jo ret godt, at man kan sige, at man “har en personlige skrædder“, for vedkommende servicerer jo også andre kunder, men fordi man netop indgår i så tæt et samarbejde som kunde og skrædder, så føles det meget personligt, end som så mange andre erhverv kunde og forhandler imellem.

Selvom skrædderne kan variere sig en del, så er der dog nogle lighedspunkter i arbejdsmetoderne, som vi her mod slutningen vi komme ind på overfladisk.

Du kommer ind som kunde og foretager en bestilling på noget bestemt tøj, som du godt kunne tænke dig at få lavet personligt.

Selv hvis du er vant kunde for skrædderne, så kan du have forandret dig siden sidst, så nu sker opmålingen af dig til det tøj, du ønsker.

Derefter vælges tekstiler og andre ting til klunset, som man ønsker sig. Her kan man have specielle ønsker som kunde.

Skrædderen laver så tøjet og indkalder kunden, når dette er klart, så man lige kan afprøve det.

Senere kan man så sy det ind eller lægge det ud, hvis man taber sig eller selv har lagt sig ud som kunde.