hforum.dk

Bliv inspireret til dit næste køb. Bliv opdateret fra forskellige firmaer

Hvornår er man alkoholiker? Få svar her

Det at være alkoholiker er ikke noget, nogen mennesker frivilligt går ind til. Et misbrug opstår som regel i følgeskab med eksistentielle kriser, svære traumer, eller problematiske forhold til sig selv eller til andre mennesker. Alkohol bliver for alkoholikeren en metode til virkelighedsflugt – og er man én gang fanget i afhængighedens favntag, kan det være rigtig svært at slippe ud igen.

Hvornår er man alkoholiker?

I følge Sundhedsstyrelsens definition er man alkoholiker, når kroppen er blevet afhængig af alkohol i en grad, så man ikke kan opretholde en tilværelse uden alkohol i blodet. Alkoholikere, som har nået dette stadie, har brug for det, der kaldes en ”funktionspromille” for nærmest overhovedet at kunne komme ud af sengen.

En alkoholiker vil typisk kunne indtage langt mere alkohol end almindelige mennesker, fordi han eller hun med tiden har oparbejdet det, der kaldes en alkohol tolerans. Dette betyder, at kroppen kan håndtere meget mere alkohol – men ikke, at den ikke tager skade af det. Når en alkoholiker drikker en flaske vodka til morgenmad, belaster det systemet i lige så høj grad, som når en ikke alkoholiker gør det. Forskellen er blot, at for alkoholikeren er der tale om en nødvendighed for at kunne holde sig oprejst, hvor en ikke alkoholiker vil opdage det stik modsatte.

Hvordan behandles alkoholisme?

En effektiv alkoholbehandling består først og fremmest i en professionelt superviseret afrusning og afgiftning. Det er meget vigtigt, at denne procedure varetages af sundhedsfagligt personale med kendskab til de følgevirkninger, en afrusning kan medføre – fysiske og psykiske iblandt.

Dernæst følger en terapeutisk behandling, som har til formål at hjælp den misbrugsramte til at hygge sin tilværelse op på ny – uden alkohol og afhængighed. Hos Behandlingscenter Søby Park tilbydes behandlingsforløb på typisk 5 ugers varighed, under hvilke den misbrugsramte modtager intensiv terapi og behandling. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk