tømrer og snedker

Når en tømrer og snedker går i vejen for hinanden

Når en tømrer og snedker går i vejen for hinanden

Som sådan er der meget overlap mellem at være snedker og tømrer, men du skal selvfølgelig ikke drømme om at sammenligne dem og sige, at de er ens, for det vil svare til at kalde en danske for svensker.

Dog er det jo – som med vores broderfolk – også kærligt drilleri, vi ser, fordi man godt ved, at man kan få brug for hinandens ekspertise, arbejdsmetoder og fremgangsformer, når man skal lave et projekt, der kræver en involvering af begge instanser.

Således kan man have en snedker i Frederikssund, der er blevet ansat til at lave noget arbejde, men snedkeren kan så godt se, at det bliver nødvendigt med hjælp fra en tømrer, så man kalder sådan en ind til at komme at hjælpe.

Så kan tømreren arbejde, mens snedkeren måske har travlt med et andet projekt, men så kan snedkeren komme retur og bedømme, at det er noget klamphuggeri, der er blevet udført, eller man måske ikke ville have gjort det på samme måde, fordi der netop er forskel på professionerne, og man har sin egen opfattelse af, hvordan man gør tingene bedst.

På den måde bliver det nemt at kaste skylden på den anden.

Men omvendt kan det også blive for bøvlet at lade dem begge arbejde samtidigt på det samme problem, og det behøver ikke nødvendigvis komme af, at der ikke er så meget plads at gøre godt med, når man skal være flere om at lave det her arbejde.

Det kan simpelthen skyldes, at de to enheder går i vejen for hinanden, fordi de hele tiden skal kommentere på hinandens arbejde, spørge ind til, hvorfor man valgte en bestemt metode og så videre; og før man har set sig om, så er der gået mere spildtid end produktiv arbejdstid.

Derfor bør man tilpasse arbejdet derefter, hvor det passer bedst ind.